Risotto met vergeten groenten en gember

09/06/11 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 150 g ui
  • 500 g risottorijst
  • 4 dl witte wijn
  • 2,2 dl kippenbouillon
  • 400 g aardperen
  • 400 g koolrapen
  • 400 g pastinaak
  • 2 el gember
  • 10 cl room
  • boter, olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de groenten en snij ze in reepjes van 3-4 mm dik. Bak ze in boter, zoals men aardappeltjes bakt. Kruid met peper en zout.

Risotto: laat de fijngehakte ui glazig worden (niet kleuren). Voeg de rijst toe en roer ongeveer 2 minuten. Deglaceer met witte wijn en laat verder koken tot hij verdampt is. Voeg dan de bouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuurt in ca. 20 minuten gaar worden. Voeg de room, de knapperig gebakken groenten en de in fijne stukjes gesneden gember toe.

Lees meer over:

Onze partners