Risotto met tomatensaus, gedroogde tomaten en verse koriander

© Getty

Voor 4 personen

Voor de gedroogde tomaten
  • 3 tomaten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 1 el verse tijmblaadjes
Voor de risotto
  • 1 sjalot
  • boter
  • 150 g risottorijst (korte korrel)
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 1 dl passata (gezeefde tomatenpulp)
  • een handvol geraspte parmezaan
  • peper en zout
Afwerking

verse koriander

Bereiding
  1. Droog eerst de tomaten. Snij ze in plakken van 3 mm dik, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper, zout, fijngehakt knoflook en tijm. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat gedurende 4 uur drogen in een oven van 100ĀŗC.
  2. Snij voor de risotto de sjalot fijn en fruit in boter. Voeg de rijst toe en bak onder voortdurend roeren glazig. Voeg de bouillon en de passata toe en laat garen.
  3. Voeg de kaas in een keer toe wanneer de bouillon is opgenomen. Kruid met peper en zout en serveer met de gedroogde tomaat en verse koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content