Risotto met sint-jakobsschelpen en asperges

10/06/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 grote sint-jakobsschelpdieren
  • 12 witte asperges
  • 300 g risottorijst
  • Â1/2 l kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en verwijder het onderste stukje. Breng de schillen en afgesneden stukjes aan de kook in gezouten water en laat 15 minuten trekken. Snij de punten van de asperges af op 5 cm en hou apart. Snij de rest van de asperges in kleine stukjes. Maak de sint-jakobsschelpen schoon en snij horizontaal in tweeÃ"n.

Verhit de olijfolie en laat de sjalotsnippers twee minuten zweten. Voeg de rijst en de aspergestukjes toe en roer met een houten lepel tot de rijst glanst. Giet de witte wijn in de pan en laat verdampen. Giet een pollepel bouillon op de rijst en roer zacht om. Voeg, telkens als het vocht opgenomen is door de rijst, afwisselend een lepel aspergevocht of bouillon toe. Na 17-18 minuten heeft de rijst de gewenste consistentie. Roer er een klontje boter door en breng op smaak.

Kook de aspergepunten beetgaar en bak de sint-jakobsschelpen in boter. Schep de risotto in een warm, diep bord en leg er de jakobsnootjes en de aspergepunten op. Versier eventueel met een parmezaankoekje.

Onze partners