Risotto met schorseneren

03/10/14 om 12:55 - Bijgewerkt om 12:55

Geef je waardering

Risotto met schorseneren

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g schoongemaakte schorseneren
  • 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • 1 fijngesnipperd sjalotje (50 g)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 300 g arborio- of carnarolirijst
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g geraspte grana padano
  • 50 g gezouten boter
  • zout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Snij de schorseneren in stukjes van 3 à 4 cm. Kook naargelang van de grootte 12 tot 14 min. in water met een snuifje zout, citroensap en bloem. Laat uitlekken. Maak intussen de risotto. Fruit de sjalotjes in olie tot ze glazig zijn (niet kleuren), voeg dan witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de rijst toe en laat al roerend lichtjes aanbakken. Overgiet geleidelijk met de hete bouillon en blijf roeren. De risotto is na zo'n 18 min. klaar en blijft nog voldoende vochtig. Haal van het vuur en voeg er de kaas aan toe. Laat wat boter smelten in een pannetje en kleur daarin de schorseneren lichtjes (4 tot 5 min.). Schik de risotto op een bord en voeg er de schorseneren aan toe.

Onze partners