Risotto met roséchampagne, rivierkreeft en mascarpone

10/06/11 om 13:15 - Bijgewerkt om 13:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 preien
  • 1 dikke teen knoflook
  • 50 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 5 dl roséchampagne
  • 6 dl warme visbouillon
  • 2 el mascarpone
  • 300 g gekookt rivierkreeftenvlees
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de prei en knoflook fijn. Verhit de boter in een sauteuse en fruit de prei en knoflook. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg 2 dl champagne toe en laat inkoken. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg als de rijst bijna gaar is (u heeft misschien niet alle bouillon nodig) nog 2 dl champagne toe en laat weer inkoken.

Roer de mascarpone, het rivierkreeftenvlees en bieslook door de risotto. Kruid naar smaak en verdeel over 4 soepborden. Giet de laatste dl champagne over de risotto in de borden, zodat elke eter de wijn door zijn risotto kan roeren, en serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners