Risotto met geroosterde pompoen, salie, kastanje en pancetta

  • Moeilijkheid

Voor 4:

300 g risottorijst

7,5 dl bouillon

1,5 el olijfolie en een klontje boter

1 ui, versnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt

1/3 struik bleekselderij, gehakt

1/2 glas droge witte vermout

(droge martini of Noilly Prat of droge witte wijn)

zeezout of versgemalen zwarte peper

50 g boter

75 g versgeraspte parmezaankaas

En verder:

1 kleine butternutpompoen

1 el korianderzaad

2 kleine gedroogde pepers

olijfolie

8 plakjes pancetta of rookspek

75 g gepelde kastanjes

de blaadjes van 1 bos verse salie

Snij het vlees van de pompoen in plakken van een Â1/2 cm dik. Plet het korianderzaad, de gedroogde pepertjes en wat zout en peper. Bestrooi de pompoen met het mengsel, besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in de oven.

Leg de pancetta over de pompoen. Meng de pompoenpitten met de kastanjes, de salieblaadjes, wat olijfolie, zout en peper. Strooi over de pompoen en zet 5 Ã 10 minuten in de oven. Laat wat afkoelen, schud de pancetta met kastanjes af en snij het malse pompoenvlees klein.

Bereid de risotto. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij 15 minuten zonder te kleuren in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak een minuut tot de korrels glazig worden. Voeg de vermout al roerend toe. Voeg, als de vloeistof verdampt is, een eerste pollepel hete bouillon toe en wat zout.

Draai het vuur wat zachter en voeg al roerend opnieuw een pollepel bouillon toe, telkens wanneer de vorige dosis bouillon werd opgenomen door de rijst. Na ca. 15 minuten is de bouillon op. Proef de rijst: de korrels moeten zacht zijn maar moeten nog wel ‘beet’ hebben. Voeg indien nodig nog een weinig vloeistof toe.

Roer het zachte pompoenvlees door de rijst. Roer van het vuur de boter en de kaas door de rijst en laat de afgedekte pan 2 minuten staan. Bestrooi met pancetta, gestoofde kastanjes, salieblaadjes en pompoenpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content