Risotto met gebakken inktvisjes en langoustines

09/06/11 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 15 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote sjalot fijngehakt
  • 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g risottorijst arborio
  • 0,8 dl witte wijn
  • 0,6 dl visbouillon
  • 2 el geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 150 g voorgekookte inktvisjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine sjalot fijngehakt (langoustines)
  • 1/2 teentje fijngehakte look (langoustines)
  • handvol platte peterselie
  • 8 langoustines
  • enkele rucolablaadjes

Bereidingswijze

Risotto: verhit de boter met 1 el olijfolie en smoor sjalotten en look tot ze glazig zijn. Roer er de rijst goed door. Doe de witte wijn erbij en laat een paar minuutjes op een laag vuurtje koken tot alle vocht geabsorbeerd is. Verwarm de bouillon. Schep met een soeplepel de bouillon bij de rijst. Voeg telkens een lepel bij tot het vocht verdampt is. Dit neemt 20-25 min. in beslag. Roer er de parmezaan door en breng op smaak met peper en zout.

Inktvisjes: bak deze kort aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Langoustines: verhit een beetje olijfolie in een pan, smoor sjalot en look tot ze glazig zijn. Voeg er een handvol fijngesnipperde bladpeterselie aan toe en roer om. Leg hierop de langoustines en bak ze ongeveer één minuut.

Dresseer: leg op een voorverwarmd bord een paar inktvisjes en daarnaast twee langoustines en sprenkel daarover wat kookvocht uit de pan. Serveer indien gewenst met citroen, versier met een takje bladpeterselie.

Leg bovenop de risotto enkel blaadjes kraakverse rucola.

Lees meer over:

Onze partners