Risotto met gebakken hanenkammen en extra vierge olijfolie ‘Antica Masseria’

  • Moeilijkheid

voor 4 pers:

200 g risotte ‘Ferron’

400 g hanenkammen (girolles)

1 glas droge witte wijn

40 cl water of gevogelte bouillon

1 gesnipperde sjalot

50 g gemalen parmezaanse kaas

20 g parmezaan schilfers

5 cl extra vierge olijfolie ‘Antica Masseria’

peper

zout

Kuis de hanenkammen en snij ze in gelijke stukken. Gaar de sjalot in een beetje olie in een Staub pot, zonder kleuren. Voeg de rijst toe en laat nacreren. Blus met witte wijn en laat uitdampen. Voeg er de warme bouillon bij, roer even en plaats de rijst op het vuur. Laat een 10 tal minuten koken en roer af en toe.

Bak de hanenkammen in olijfolie en een klontje boter op een matig vuur. Blus met bouillon en doe er peper en zeezout bij. Controleer of de risotto beetgaar is, breng op smaak met peper, zout, extra vierge olijfolie, boter en parmezaanse kaas. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en schik de gebakken hanenkammen erop. Werk af met parmezaanse schilfers en olijfolie van zeer goede kwaliteit.

Recept: Tom Fluit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content