Risotto met courgette en pangrattato

17/01/13 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:40

Een recept van Caroline van de foodblog Avocado van de duivel.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 2
  • • 150 gr risottorijst
    • een dikke teen look
    • een ajuin
    • wat selder, als je dat hebt
    • 50 ml witte wijn
    • 1 courgette
    • parmezaan of gran padano
    • een oude pistolet


Bereidingswijze

Snij ajuin, halve teen look en selder fijn en laat zachtjes garen in wat olijfolie. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in fijne schijfjes.

Draai het vuur hoger, doe de risottorijst in de pan en laat ongeveer een minuutje meebakken tot de rijstkorrels ietwat doorzichtig worden. Laat ondertussen de bouillon in een pannetje opwarmen. Blus de rijst met de wijn en laat nog één minuut doorkoken. Draai het vuur lager en schep met een pollepel wat bouillon bij de rijst. Roer af en toe rustig, totdat de bouillon is opgenomen en vul aan. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Kruid regelmatig met peper en zout. Maak ondertussen je broodkruimeltjes klaar.

Bak de oude pistolet heel krokant in de oven. Haal het 'middenste' zachte deeg eruit, en hak fijn in de keukenrobot. Plet een half teentje knoflook met look en bak de kruimels met de look in goed veel olijfolie.

Neem er ook een andere pan bij, en bak de courgetteschijfjes kort. Proef eens van de risotto en als je niks meer voelt knisperen tussen je tanden, is ie klaar! Draai het vuur uit. Doe nu een ruime portie kaas over de risotto en zet er even een deksel op, een tweetal minuutjes. Werk af met de courgetteschijfjes, pangrattato en geraspte parmezaan of gran padano.

Onze partners