Risotto met citrusvruchten

  • Moeilijkheid

Voor 4 Ã 6:

1 pompelmoes

1 limoen

50 g fijngesneden ui

300 g risottorijst (carnaroli of arborio)

1,2 l gevogeltebouillon

150 g mascarpone

zout

olijfolie

Schil de citrusvruchten ‘Ã vif’, tot op het vruchtvlees dus. Snij daarna alle partjes los uit hun vliesjes. Hou alleen het vruchtvlees over. Vang het uitgelopen sap op en knijp het resterende sap uit de vliesjes. Hou het sap opzij.

Bereid de risotto op de klassieke manier. Laat de ui in wat olie glazig worden zonder te kleuren. Voeg er de rijst aan toe en breng hem op temperatuur onder voortdurend roeren met een spatel. U kunt nu kiezen: de bouillon beetje bij beetje toevoegen ofwel in één keer (het dubbele volume van de rijst). Voeg zout toe en zet het deksel op de pan. Laat de rijst op een matig vuur in 18 minuten gaar worden. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de partjes citrusvruchten toe die u vooraf in 2 of 3 segmentjes hebt gesneden.

Haal, van zodra de kooktijd om is, de rijst van het fornuis en meng er flink roerend de mascarpone onder. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content