Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

10/06/11 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Geef je waardering

Risotto met champignons, grijze garnalen en saffraan

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g champignons
  • 300 g Carnarolirijst
  • 1 ui
  • 1,3 l groentebouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels boter
  • 250 g grijze garnalen
  • 1 theelepel saffraandraadjes

Bereidingswijze

Stoof de fijngesneden ui in een lepel boter, voeg de risottorijst toe en roer zorgvuldig om.

Voeg wijn toe en laat kort koken.

Voeg dan de groentebouillon en de saffraandraadjes toe en laat ongeveer 17 minuten garen op een matig warm vuur.

Snij intussen de champignons in plakjes en stoof ze in een lepel boter en een flinke druppel citroensap.

Voeg, nadat de rijst 'al dente' is, de champignons en garnalen toe.

Breng op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.

Onze partners