Risotto met artisjokken en garnalen

15/02/18 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:44

Risotto met artisjokken en garnalen

© photocuisine

Geef je waardering

Ingredienten

Bereidingswijze

Voor vier personen

  • 60 cl kippenbouillon
  • 30 g boter
  • 1 el gesnipperde ui
  • 200 g risottorijst
  • 10 cl witte wijn
  • 12 gekookte roze garnalen
  • 8 kleine artisjokharten in olijfolie
  • 2 el mascarpone
  • olijfolie

Bereiding

  1. Giet de kippenbouillon in een pan, breng aan de kook en hou warm. Smelt de boter in een grote stoofpan met zware bodem. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten zonder te laten kleuren.
  2. Voeg de risottorijst toe en fruit al roerend tot de rijstkorrels glazig zijn. Giet er de witte wijn bij en laat bijna helemaal inkoken. Giet er beetje bij beetje de hete kippenbouillon bij en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
  3. Pel intussen acht roze garnalen en snij in stukken. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in plakjes.
  4. Roer de in stukken gesneden garnalen, de artisjokharten en de mascarpone door de risotto. Kruid met peper en zout. Meng en verdeel de risotto over borden. Druppel er wat olijfolie over en werk af met de hele roze garnalen. Serveer meteen.

Onze partners