Risotto con le castagner

  • Moeilijkheid

Voor 4 Ã 6:

280 g rijst Vialone Nano

7 Ã 8 dl groentebouillon

16 kastanjes

15 cl bier

60 g parmezaankaas

een nootje boter

2 el extra vierge olijfolie

60 g ui

peper en zout

De kastanjes bovenaan een insnijding geven en ze in een pan met antikleeflaag gedurende 5 tot 10 minuten opwarmen om de harde pel gemakkelijk te kunnen verwijderen. Met een keukenmes het witte vlies verwijderen. De kastanjes blancheren in kokend gezouten water. In een kleine kookpan olie verwarmen en de helft van de ui toevoegen. Lichtjes laten bruinen en dan de kastanjes toevoegen. Overgieten met bier tot de kastanjes onderstaan en een half uur tot drie kwartier laten koken. De kastanjes moeten nog licht krokant blijven en niet tot moes worden gekookt. De rest van de ui fijn snijden en in de resterende olie glazig laten worden. De rijst aanbakken. Bouillon toevoegen (tweemaal het volume van de rijst), afdekken en laten garen. Na drievierde van de kooktijd de kastanjes bij de rijst doen. Wanneer alle vloeistof is opgeslorpt, een beetje bouillon, een beetje boter en de kaas bijvoegen. De pan van het vuur nemen en mengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content