Risotto all'uva

10/06/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 Ã 6 personen:

  • 280 gram rijst
  • Vialone Nano
  • 7 Ã 8 dl groentebouillon
  • kippenbouillon
  • 1 middelgrote tros blauwe druiven (liefst kleine druifjes)
  • 1 glas rode wijn (type Amarone)
  • 1/2 in stukjes gesneden sjalot
  • 60 gram grana padano (kaas)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • een nootje boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

De sjalot lichtjes laten bruinen in 1 eetlepel hete olie. De zorgvuldig gewassen druifjes bijvoegen. Bestrooien met peper en zout, de wijn toevoegen en op een matig vuur 10 minuten laten stoven. De rijst aanbakken in de resterende olie, bouillon en de helft van de druiven toevoegen. Wanneer alle vloeistof is opgeslorpt, een beetje bouillon bijvoegen plus de andere helft van de druiven en de overblijvende ingrediÃ"nten.

Onze partners