Rijsttaart met macarons

09/06/11 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Geef je waardering

Rijsttaart met macarons

Ingrediënten

Voor 6 tot 8:

  • 8 macarons (voor het beslag)
  • 6 geraspte macarons (voor de versiering)

Voor het gistdeeg:

  • 30 g boter
  • 15 g gist
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el suiker
  • 1 dl melk
  • 200 g meel

Voor de rijstebrij:

  • 150 g rijst
  • 1/2 l melk
  • snufje zout
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eierdooiers
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

Bereid het gistdeeg door alle ingrediënten tot een bol samen te kneden. Laat 20 tot 30 min. op kamertemperatuur rijzen. Kook de rijst 3 tot 4 min. lang in een flinke hoeveelheid licht gezouten water. Giet af en meng door 1/2 liter kokende melk. Laat 15 tot 20 min. op een laag pitje staan.

Beboter een taartvorm. Druk het deeg erin en laat het 10 min. verder rijzen. Maak de rijstebrij af met de suiker, de vanillesuiker en de boter. Laat afkoelen en meng er de eierdooiers en het geklopte eiwit door.

Verdeel de macarons over het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en giet er de rijstebrij over. Zet 15 tot 20 min. in de hete oven. Haal uit de vorm en leg op een taartrooster. Bestrooi vlak voor het opdienen met fijngemalen, gesnipperde of geraspte macarons.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners