Voor 6 personen:
Â1/4 groene kool
1 klein boeketje peterselie
2 teentjes look
175 gram verse tomaten of tomaten uit blik
2 blokjes runderbouillon
80 gram Parmezaanse kaas
150 gram rijst
100 gram spek
2 eetlepels boter
zout peper
Kies de mooiste koolbladeren uit en was ze. Dompel ze vervolgens onder in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken, verwijder de harde nerf en snijd ze in smalle repen. Hak de peterselie, de look en het spek fijn. Breng de bouillonblokjes in 1,5 liter water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze gedurende 15 tot 20 minuten gaar.
Snijd de tomaten fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Laat in een grote kookpot op een zacht vuurtje een beetje boter smelten. Voeg daar de fijngesneden kool en het mengsel van look, peterselie en spek bij. Kruid met peper en zout. Laat alles samen gedurende 5 minuten goudgeel bakken. Voeg er vervolgens de tomaten aan toe en laat het geheel nog gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg het spek-kool-mengsel met de tomaten toe aan de hete bouillon en warm het geheel goed door. Voeg er de resterende boter en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe. Serveer warm met de rest van de kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier