Rijstschotel met gemarineerde quorn, venkel en zongedroogde tomaten

09/06/11 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 1 verpakking blokjes quorn
  • olijfolie
  • sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 350 g risotto-rijst (arborio of carnaroli)
  • ongeveer 7 dl groentebouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 venkelknollen
  • 1 theelepel pesto
  • 4 fijngehakte zongedroogde tomaten op olijfolie fijngehakte platte peterselie
  • Parmezaanse kaasschilfers

Bereidingswijze

Marineer de blokjes quorn gedurende 2 uur in olijf-olie met een flinke scheut sojasaus. Maak nadien de risotto: verhit de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ui en knoflook even aan. Voeg de rijst toe en laat onder voortdurend roeren enkele minuten meebakken. Bevochtig met een scheut groentebouillon en de witte wijn en laat onder voortdurend roeren zachtjes sudderen. Als de rijst droogkookt, voeg telkens wat vocht toe en zorg ervoor dat de risotto smeuïg blijft.

Maak ondertussen de venkelknollen schoon en snijd ze in plakken. Bak ze krokant in wat olijfolie in een pan en meng ze onder de risotto, samen met een theelepel pesto en de fijngehakte zongedroogde tomaten.

Laat de quorn uitlekken en bak hem in een droge pan. Meng onder de rijst. Controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie en schilfers van Parmezaanse kaas.

Tip

Om de rijstschotel een exotisch tintje te geven, kunt u er enkele draadjes saffraan onder mengen tijdens het gaarkoken.

Moeilijkheidsgraad: 1

Tijd: 30 minuten

Onze partners