Rijstpudding met rozijnen en appeltjes

09/06/11 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 75 g rozijnen
  • 1 flesje Keizer Karel
  • 175 g Bosto Perl Rice 10 min.
  • 1/2 l melk
  • 1 koffielepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels boter
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 appelen

Bereidingswijze

Week de rozijnen twee uur in de helft van het bier. Breng de rijst, de suiker, de vanillesuiker, de geraspte sinaasappelschil en de melk al roerend aan de kook en laat 10 minuten zachtjes gaar pruttelen. Voeg na de kooktijd de uitgelekte rozijnen en de rest van het bier toe en warm nog tien minuten goed door. Roer tenslotte twee eetlepels boter en de slagroom door de warme rijst.

Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en bak ze in de rest van de boter. Roer de suiker erdoor en laat karameliseren. Verdeel de rijst over warme dessertbordjes en versier met de appelschijfjes.

Tip: Je kunt deze rijst ook koud serveren.

Bereidingstijd: 15 minuten plus 2 uur marineren.

Lees meer over:

Onze partners