Rijstparelballetjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

250 g varkensgehakt

5 waterkastanjes, fijngehakt (in blik uit de Aziatische winkel)

2 eetlepels gedroogde garnalen (geweekt, fijngehakt)

4 bloem champignons, geweekt en fijngehakt (deze zwarte paddestoelen zijn te koop in de Chinese winkel),

1 theelepel maĆÆszetmeel

peper uit de molen

150 g kleefrijst (geweekt en uitgelekt)

1 plakje gekookte ham (fijngehakt).

Dip: lichte sojasaus, korianderblaadjes.

Meng het varkensvlees met de waterkastanjes, garnalen, paddestoelen, maĆÆszetmeel en peper. Voeg wat weekwater van de garnalen en eventueel een weinig weekwater van de champignons al kloppende toe, zodat men een luchtig, zacht mengsel krijgt. Vorm balletjes die iets kleiner zijn dan een pingpongbal. Rol de balletjes door een mengsel van rijst en ham, en stoom ze 8 Ć  10 minuten. Dien de rijstparelballetjes op met een dip van lichte sojasaus en korianderblaadjes.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content