Rijstparelballetjes

08/06/11 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 250 g varkensgehakt
  • 5 waterkastanjes, fijngehakt (in blik uit de Aziatische winkel)
  • 2 eetlepels gedroogde garnalen (geweekt, fijngehakt)
  • 4 bloem champignons, geweekt en fijngehakt (deze zwarte paddestoelen zijn te koop in de Chinese winkel),
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • peper uit de molen
  • 150 g kleefrijst (geweekt en uitgelekt)
  • 1 plakje gekookte ham (fijngehakt).

Dip: lichte sojasaus, korianderblaadjes.

Bereidingswijze

Meng het varkensvlees met de waterkastanjes, garnalen, paddestoelen, maïszetmeel en peper. Voeg wat weekwater van de garnalen en eventueel een weinig weekwater van de champignons al kloppende toe, zodat men een luchtig, zacht mengsel krijgt. Vorm balletjes die iets kleiner zijn dan een pingpongbal. Rol de balletjes door een mengsel van rijst en ham, en stoom ze 8 à 10 minuten. Dien de rijstparelballetjes op met een dip van lichte sojasaus en korianderblaadjes.

Pieter van Doveren

Onze partners