Rijstpap met rozijnen en bruine suiker

09/06/11 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Geef je waardering

Rijstpap met rozijnen en bruine suiker

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g kleefrijst (ronde korrel)
  • boter
  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillepeul
  • zout
  • 25 g boter
  • mespunt saffraanpoeder of -draden
  • 2 kaneelstokken
  • 100 g suiker
  • 6 el donkere rozijnen
  • donkere kandijsuiker

Bereidingswijze

Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.

Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de suiker en de rozijnen toe en roer. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast. Serveer met donkere kandijsuiker.

Lees meer over:

Onze partners