Rijstpap met gouden lepeltjes

10/06/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Geef je waardering

Ingrediënten

IngrediÃ"nten voor 4 personen:

  • 200 g Perl Rice van Bosto
  • 1 l melk
  • 150 g griessuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 250 g room
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • enkele druppels citroensap
  • 1 snuifje zout
  • bruine suiker en/of poedersuiker
  • lepelkoekjes

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook met de suiker, de vanillesuiker en de saffraan. Roer de rijst erbij en kook hem op een zacht vuurtje gaar in ± 40 minuten. Laat de rijst afkoelen tot lauw en roer er dan de room en enkele druppels citroensap door. Verdeel de rijstpap over 4 borden en laat afkoelen. Serveer met de suiker en de koekjes.

Tip: Traditionele rijstpap wordt actueel met een randje frambozencoulis errond en een takje citroenmelisse erop!

Onze partners