Rijstnoedels, asperges en Japanse dressing

Voor 4 personen
  • 125 g rijstnoedels
  • olie, om in te frituren
  • 500 g groene en witte
  • asperges
  • knoflook
  • zout
  • 3 el sesamzaad
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gembernat of -siroop
  • 1-2 el mayonaise
  • cress, erwtenscheuten of eetbare bloemetjes (zoals komkommerkruid en viooltjes) voor de afwerking
Bereiding
  1. Verhit een laagje olie in een wok tot 170°C. Frituur de noedels in gedeeltes, laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Schil de witte asperges. Halveer alle asperges in de lengte, snij ze in stukken. Rooster ze knapperig in een koekenpan met wat olie, knoflook en zout.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan, maal het fijn in een vijzel, maar niet zo fijn dat je een pasta krijgt. Meng met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop en mayonaise tot een dressing. Voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
  4. Leg wat noedels in een diep bord. Leg daarop de asperges en schenk de dressing erover. Garneer met cress, erwtenscheuten of bloemetjes.

Uit: Leafs – Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin van Carola de Kanter & Mitchell van Voorbergen (Uitgeverij Good Cook).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content