Rijstnoedels, asperges en Japanse dressing

07/04/17 om 10:58 - Bijgewerkt om 11:47

Rijstnoedels, asperges en Japanse dressing

Asperges, noedels en Japanse dressing is geen voor de hand liggende combinatie, maar wel verrassend lekker. © Mitchell Van Voorbergen

Geef je waardering

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 125 g rijstnoedels
  • olie, om in te frituren
  • 500 g groene en witte
  • asperges
  • knoflook
  • zout
  • 3 el sesamzaad
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gembernat of -siroop
  • 1-2 el mayonaise

Bereidingswijze

Ter garnering:

  • cress, erwtenscheuten of eetbare bloemetjes (zoals komkommerkruid en viooltjes)

Bereidingswijze

Verhit een laagje olie in een wok tot 170°C. Frituur de noedels in gedeeltes, laat uitlekken op keukenpapier. Schil de witte asperges. Halveer alle asperges in de lengte, snij ze in stukken. Rooster ze knapperig in een koekenpan met wat olie, knoflook en zout. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan, maal het fijn in een vijzel, maar niet zo fijn dat je een pasta krijgt. Meng met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop en mayonaise tot een dressing. Voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Leg wat noedels in een diep bord. Leg daarop enkele stukken asperge. Schenk de dressing erover. Garneer met cress, erwtenscheuten of bloemetjes.

Leafs - Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin, teksten Carola de Kanter, fotografie Mitchell van Voorbergen, Uitgeverij Good Cook, 29,95 euro.

Lees meer over:

Onze partners