Rijstkroketten met abrikozensaus

09/06/11 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor vier :

  • 175 g carolinarijst
  • 100 g suiker
  • een snuifje zout
  • 0,70 l melk
  • 4 eierdooiers
  • een vanillestok
  • schil van onbespoten citroen of sinaasappel
  • 35 g boter
  • paneermeel
  • 500 g abrikozen (of abrikozenmousse)
  • suikersiroop

Bereidingswijze

De rijst wassen, opzetten in koud water en aan de kook brengen. Het water onmiddellijk afgieten en de rijst laten uitlekken in lauw water. De rijst nawassen en opnieuw laten uitlekken. De melk aan de kook brengen met het vanillestokje en reepjes schil van sinaasappel of citroen. De geparfumeerde melk met de rijst in een pannetje doen, zout en boter toevoegen en alles aan de kook brengen. De pan afdekken en 25 tot 30 minuten in een warme oven zetten, zodat de rijst langzaam gaar wordt. De pan uit de oven nemen en de eierdooiers en de suiker met een vork door de rijst roeren.

De rijst in porties van 60 g verdelen en deze de vorm van vruchten geven (appelen, peren, abrikozen). De rijstvruchten à l'anglaise paneren in fijn broodkruim en in heet vet frituren. De vruchten op keukenpapier laten uitlekken en warm opdienen met abrikozensaus.

Abrikozensaus maakt men door rijpe abrikozen (of klaar gekochte abrikozenmousse) te mixen, te zeven en aan te lengen met suikersiroop. Men kan de saus parfumeren met amandelmelk, kirsch of marasquin.

Lees meer over:

Onze partners