Rijstkroketjes met kriekencompote

09/06/11 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Nagerecht

Voor 4:

  • 50 g puddingrijst
  • 4 dl melk
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 el fijne polenta
  • 25 g boter
  • 4 el zure room

Voor de compote:

  • 500 g krieken
  • 50 g boter
  • 8 el suiker
  • 3 dl Banyuls
  • snuifje gemalen kaneel

Bereidingswijze

Doe de rijst, melk, room, suiker en vanille in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 30 minuten zacht koken tot de rijst gaar is. Zet in de koelkast om af te koelen. Ontpit de krieken.

Zet een braadpan op hoog vuur en laat de boter smelten. Voeg de helft van de suiker en alle krieken toe. Schud de pan tot de krieken bedekt zijn met boter en suiker. Voeg de resterende suiker toe en laat enkele minuten bakken tot de krieken beginnen te karameliseren. Voeg de helft van de Banyuls toe en flambeer de krieken.

Haal de krieken uit de pan en doe ze in een kom. Giet de resterende Banuyls in de pan met een snuifje kaneel en laat inkoken tot een siroop. Giet de siroop over de krieken. Rol acht worstjes van de koude rijstpap en wentel ze in de polenta. Laat de boter smelten in een pan en bak de kroketjes rondom goudbruin.

Verdeel de kroketjes en kriekencompote over de borden en dien op met een quenelle zure room.

Onze partners