Rijstdessert met mangofantasie

08/06/11 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 85 g dessertrijst
  • 150 ml volle melk
  • 200 ml room
  • vanillemerg
  • schil van 1 onbehandelde citroen
  • 2 el citroensap
  • 20 g griessuiker
  • 12 flinterdunne mangoschijfjes
  • 1 dl suikerwater

Mangocoulis :

  • 1/2 mango
  • suikerwater

Mangopakketjes :

  • 2 el mascarpone
  • 2 el mangocoulis
  • 8 flinterdunne mangoschijfjes

Sinaasappelkoekjes :

  • 50 g roomboter
  • 100 g griessuiker
  • 30 g bloem
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze

Sinaasappelkoekjes : meng alle ingrediënten, spreid het deeg dun uit op een ovenlade bedekt met ovenpapier, bak 5 minuten op 180°C. Snij onmiddellijk in repen en rol deze tot een vorm.

Rijstpap : kook rijst, melk, room en citroenschillen samen tot een pap, voeg op het laatst griessuiker toe.

Mangoschijven : snij 12 flinterdunne mangoschijfjes, droog ze 20 min. op ovenpapier in een oven van 100°C. Haal ze dan door het suikerwater en bak ze 6 minuten in een oven van 160°C.

Mangocoulis : mix het vruchtvlees van de mango en voeg geleidelijk suikerwater toe zodat je een dikke coulis krijgt.

Meng mascarpone en 2 eetlepels mangocoulis. Vul 8 mangoschijfjes (niet deze die gebakken zijn) met deze mengeling en vouw de plakjes dicht. Maak torentjes van rijstpap, afgewisseld met gebakken mangoschijfjes en versier met een reep sinaasappelkoek. Leg een waaiertje van verse mango en 2 gevulde mangopakjes op de borden, versier met mangocoulis.

Lees meer over:

Onze partners