Rijstbrood op zijn Italiaans

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6 personen:

300 gram langkorrelige rijst

400 gram tomaten

1 rode paprika

1 mooie aubergine

200 gram uien

1 bosje verse basilicum

125 gram mozzarellakaas

zwarte olijven

oregano (in poedervorm)

2 eetlepels kappertjes

olijfolie

peper en zout

een beetje pili-pili

een beetje bloem

Laat de rijst gedurende 20 minuten in ruim gezouten water koken. Laat uitlekken. Pel de uien en hak ze fijn. Snijd de tomaten in stukjes, haal de pitjes eruit en plet de partjes fijn. Was de rode paprika en droog hem af. Leg hem zonder vetstof op de bakplaat van de oven. Laat gedurende 3 tot 4 minuten in de oven warmen tot de pal makkelijk loskomt. Was en droog ondertussen de aubergine en snijd deze in fijne reepjes (in de lengte). Bestrooi met wat bloem. Leg de reepjes in een braadpan, overgiet ze met een beetje olie en laat ze even bakken. Bewaar de aubergine. Pel de paprika, spoel hem even onder koud water en droog hem af met een stukje keukenrol. Snijd hem in fijne reepjes en kruid deze met een beetje peper en wat zout. Was de basilicumblaadjes en dep ze droog. Snijd de ontpitte olijven in zeer kleine stukjes en meng ze in een kom met het oreganopoeder. Laat de fijngesneden ui even zweten in een braadpan. Doe er de tomaten en de kappertjes bij. Laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg voorzichtig een beetje pili-pili toe. Kruid aan het einde van de kook tijd met wat peper en een snuifje zout. Vet een vuurvaste schotel in met olijfolie. Leg eerst een laag rijst (niet te dik), daarop een laag tomatensaus, waarover je de parpikareepjes verdeelt en vervolgens een tweede laag rijst. Bedek met de basilicumblaadjes, een fijne laag mozzarellakaas en de ontpitte olijven met het oreganopoeder.

Voeg een laatste laag rijst toe en eindig met de schijfjes aubergine die u even onder de grill heeft gelegd. Zij doet dienst als deksel. Laat de schotel gedurende 1 uur au bain marie gaar worden in een oven die werd voorverwarmd op 210°C. Ontvorm het rijstbrood wanneer het nog warm is. Je kunt het warm of koud serveren met een vinaigrette op basis cab olijfolie en kruidenazijn, al dan niet met een gemengde salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content