Rijstbavarois met vers fruit

10/06/11 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1/2 l volle melk
  • een snuif zout
  • 1/2 gespleten vanillestokje
  • geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • 100 g dessertrijst
  • 3 blaadjes gelatine van 3 g
  • 100 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 dl slagroom stijfgeklopt
  • vers fruit (peren, druiven, ananas)

Karamelsaus:

  • 1 kopje suiker
  • 1,5 kopje water

Bereidingswijze

De karamelsaus bereiden: laat de suiker smelten en licht karameliseren. De warmte blussen met warm water en alles laten inkoken tot sausdikte. De bavarois bereiden. Breng de melk aan de kook met een snuifje zout, een gespleten vanillestokje, geraspte citroenschil en de rijst en laat alles een 30-tal minuten zachtjes garen. Week de gelatine 5 minuten in ruim, koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in het rijstmengel en roer de helft van de suiker en de twee eierdooiers door de rijst. Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel de sneeuw samen met de halfgeklopte slagroom voorzichtig door het rijstmengsel. Schep het mengsel in één grote of acht kleine individuele vormpjes, die op voorhand met olie werden ingevet. Zet de gevulde vorm(pjes) afgedekt een nacht in de koelkast. De ananas in vier snijden en de harde kern en de schil wegsnijden. Het vruchtvlees in fijne schijfjes snijden. De vormpjes 30 seconden in warm water dompelen en omkeren op dessertborden. Opdienen met vers fruit zoals ananas, peren en druiven. Versier het bord met sliertjes karamelsaus en met citroenschilletjes.

Lees meer over:

Onze partners