Ricottamousse met vijgen en parmaham

08/12/15 om 14:23 - Bijgewerkt op 04/12/15 om 13:45

Ricottamousse met vijgen en parmaham

© Knack Weekend

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4

4 sneetjes parmaham

1 el olijfolie

4 paarse vijgen

150 g ricotta

Bereidingswijze:

Snij één snee parmaham in vier repen. Verhit een braadpan met de olijfolie en bak de repen parmaham kort aan. Laat uitlekken op keukenpapier en hak fijn.

Was de vijgen en snij in kleine blokjes.

Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en klop enkele minuten los met een ballongarde. Voeg de fijngehakte parmaham en de vijgen toe, spatel voorzichtig door de ricotta.

Schep de ricottamousse in glaasjes en werk af met de rest van de in reepjes gesneden parmaham. Serveer goed gekoeld.

Onze partners