Ricotta Panna Cotta

  • Moeilijkheid

1,5 blaadje gelatine (blaadjes van 1,6 g)

1 vanillestok

2 dl slagroom (30% vet)

1 potje ricottakaas 250 g

Sausje:

50 g suiker

1 opengesneden citroengrasstengel

250 g pitloze druiven

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Kook de slagroom 5 minuten met de vanillestok. Snij de stok open, schraap het binnenste uit en voeg toe aan de room.

Neem de pan van het vuur en giet de room door een puntzeef. Voeg 50 g suiker toe. Knijp de gelatine uit en roer onder de hete slagroom.

Laat een beetje afkoelen tot de room wat lobbig wordt. Roer de ricotta los en spatel onder de room. Verdeel de massa over vier potjes en laat drie uur opstijven in de koelkast.

Bereid het sausje. Laat 50 g suiker met 0,5 dl water en de opengesneden citroengrasstengel ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Was de druiven, dep ze droog en halveer ze in de lengte. Schep de druiven door de citroengrasstroop en laat minstens 1 uur trekken.

Hou de potjes voor het opdienen even onder warm water en keer om op een dessertbord. Schik de gemarineerde druifjes rond de panna cotta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content