Reerug met veenbessen en bospaddestoelen

10/06/11 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 g veenbessen
  • 1 el suiker
  • boter
  • ijskoude boter
  • 4 dl wildfond
  • peper en zout
  • 600 g reefilet
  • 300 g cantharellen
  • 200 g boleten
  • 200 g oesterzwammen

Bereidingswijze

Stoof veenbessen met suiker in boter. Voeg wildfond toe, laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, monteer met koude boter. Kruid met peper en zout. Bak de reefilet rosé in boter, kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten rusten. Borstel de paddestoelen schoon, bak in boter. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in plakken, schik in een waaier op borden. Verdeel er de paddestoelen naast, lepel de saus errond. Serveer met gratin dauphinois en gebakken witloof.

Onze partners