Reebokzadel met ridderzwammen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 reebokzadel van 1,2 kg

500 g ridderzwammen

2 sjalotjes

1 dl droge witte wijn

2 eetlepels wildglace

150 g boter

3 dl slagroom (of magere room)

het sap van een halve citroen

versgemalen zwarte peper en zout

Voorbereiding en kooktijd: 40 minuten

Voor het reebokzadel :

– Verwarm de oven tot 200° C.

– Smelt 500 g boter in een pan en braad er het zadel gedurende 1 minuut aan elke kant in aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

– Bestrijk een braadslede met boter, leg het reebokzadel erin en zet gedurende 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het vlees vanbinnen nog roze is.

Voor de paddestoelen:

– Maak de ridderzwammen schoon.

– Smelt 50 g boter in een pan en bak de paddestoelen erin gaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap toe en zet apart.

Voor de saus:

– Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt de rest van de boter in een pan en fruit er de sjalotjes in tot ze glazig zijn.

– Meng de wildglace met de droge witte wijn en giet bij de sjalotjes. Laat gedurende 1 minuut zachtjes koken.

– Doe de room bij de saus en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Giet eventueel door een puntzeef.

Ten slotte:

Schik het reebokzadel op een serveerschaal, schep de paddestoelen ernaast en lepel de saus erover.

Tips:

U kunt gerust de saus en de paddestoelen van tevoren klaarmaken. Om de paddestoelen weer op te warmen, zet u ze gedurende 20 minuten in een warme oven van 180° C. De saus kunt u gemakkelijk opwarmen in een pannetje.

Ook het reebokzadel kunt u vooraf al licht braden. U hoeft het dan alleen nog 20 minuten te laten garen in een warme oven van 180° C.

N.v.d.r.: een wildglace is een tot extract ingekookte wildbouillon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content