Reebokfilet met raketsla

09/06/11 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 800 g filet van reebok
  • 2 pakjes raketsla
  • eersteklas olijfolie van koude persing
  • schilfers parmezaankaas
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

De filet van reebok op kamertemperatuur brengen en saignant (nog rood van binnen) bakken in een bakpan met olijfolie. Het vlees kruiden met peper en zout. Vijf minuten laten rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich weer over het vlees kunnen verspreiden. De salade wassen en drogen. De harde steeltjes verwijderen. De blaadjes verdelen over de borden. De filet van reebok in dunne plakjes snijden en deze op het bed van raketsla etaleren. Royaal overgieten met olijfolie en versieren met schilfers parmezaankaas. Een draai van de pepermolen boven het vlees geven en opdienen.

Deze eenvoudige bereiding is compleet: men proeft wat men eet.

Lees meer over:

Onze partners