Risotto met courgette en pangrattato

Eén groente, wat risottorijst, bouillon en parmezaan is alles wat je nodig hebt om deze héérlijke risotto met courgette te maken.

Voor 2 personen
  • 150 gr risottorijst
  • een dikke teen look
  • een ajuin
  • wat selder, als je dat hebt
  • 50 ml witte wijn
  • 1 courgette
  • parmezaan of gran padano
  • een oude pistolet
Bereiding
  1. Snij ajuin, halve teen look en selder fijn en laat zachtjes garen in wat olijfolie. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in fijne schijfjes.
  2. Draai het vuur hoger, doe de risottorijst in de pan en laat ongeveer een minuutje meebakken tot de rijstkorrels ietwat doorzichtig worden. Laat ondertussen de bouillon in een pannetje opwarmen. Blus de rijst met de wijn en laat nog één minuut doorkoken. Draai het vuur lager en schep met een pollepel wat bouillon bij de rijst. Roer af en toe rustig, totdat de bouillon is opgenomen en vul aan. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Kruid regelmatig met peper en zout. Maak ondertussen je broodkruimeltjes klaar.
  3. Bak de oude pistolet heel krokant in de oven. Haal het ‘middenste’ zachte deeg eruit, en hak fijn in de keukenrobot. Plet een half teentje knoflook met look en bak de kruimels met de look in goed veel olijfolie.
  4. Neem er ook een andere pan bij, en bak de courgetteschijfjes kort. Proef eens van de risotto en als je niks meer voelt knisperen tussen je tanden, is ie klaar! Draai het vuur uit. Doe nu een ruime portie kaas over de risotto en zet er even een deksel op, een tweetal minuutjes. Werk de risotto af met de schijfjes courgette, pangrattato en geraspte parmezaan of gran padano.

Caroline van ‘Avocado van de duivel’ deelt één van haar favoriete gerechten: “Eigenlijk heb je maar één groente, wat risottorijst, bouillon en wat parmezaan nodig om een héérlijke risotto met courgette en pangrattato te kunnen maken. En zelfs die parmezaan heb je niet echt nodig, want vroeger maakten de ‘arme’ Italianen pangrattato i.p.v. parmezaan om hun gerechten op smaak te brengen. Pangratto is simpelweg oud brood dat je even in de oven zet om heel goed krokant te worden, dan verkruimelt en opbakt in lekker veel olijfolie en met een teentje look.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content