Ravioloni met burrata, coppa en champignons

29/05/18 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Ravioloni met burrata, coppa en champignons

© Photocuisine en Stockfood bij Isopix

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 3 grote witte champignons
  • 6 sneetjes coppa
  • 2 bollen burrata
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol versgeraspte parmezaan
  • 1 takje salie voor de afwerking

Voor het pastadeeg

  • 200 g '00' bloem
  • 2 grote eieren
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Maak eerst het pastadeeg. Meng de bloem met twee snuifjes zout. Stort uit op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olijfolie toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur rusten.
  2. Breek intussen de steeltjes van de champignons af en hak de hoedjes grof. Hak de coppa en de burrata fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de grofgehakte champignons 5 minuten.
  3. Meng de gebakken champignons, de burrata en twee derde van de coppa door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout.
  4. Rol het pastadeeg dun uit op een werkvlak en snij in twee rechthoekige vellen van dezelfde lengte. Leg kleine hoopjes vulling op één vel deeg en laat er telkens een halve centimeter ruimte tussen. Leg er het tweede vel deeg op. Steek de ravioloni uit met een vierkante vorm van 4 cm en druk de randen licht aan met de tanden van een vork.
  5. Dompel de ravioloni in porties in kokend gezouten water en laat 3 minuten koken. Giet de ravioloni af en schik op borden. Verdeel er de rest van de fijngehakte coppa en de geraspte parmezaan over. Werk af met kleine salieblaadjes en serveer meteen.

Onze partners