Ravioli

14/06/11 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 kg bloem OO
  • 8 eieren
  • snuifje zout

Voor 1 kg vulling:

  • 1 kg geitenkaas
  • 300 g uitgeknepen spinazie
  • 100 g Comté-kaas
  • 100 g parmezaanse kaas
  • geraspte zeste van 3 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • snuifje suiker
  • 2 geraspte teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voor het deeg:

Verwerk de bloem, de eieren en het zout tot deeg, en laat 1 nacht rusten in de koelkast. Bewerk het deeg met een pasta-machine. 1 maal doordraaien op stand 1, op stand 2 en dan meteen doordraaien op cijfers 5 tot 7 . Zo bekom je een groot bladdeeg waarop de vulling in kleine hoopjes kan geschikt worden. Randjes insmeren met opgeklopt ei of water. Daarna het blad toevouwen, aandrukken, en de ravioli uitsteken.

Voor 1 kg vulling: Meng alle ingrediÃ"nten voor de vulling in een blender en laat opstijven in de koelkast. De gevormde ravioli wordt gepocheerd in een groentebouillon. Een deel van deze bouillon wordt mee geserveerd.

Onze partners