Ravioli van Zeelandse kreeft, mozzarella en tomaat

09/06/11 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg kreeft (8 min. gekookt en het vlees in stukken gesneden)
  • 4 rijpe tomaten, in blokjes
  • 2 mozzarella, in blokjes
  • 1 dl verse, dikke room
  • 1/2 bos bladpeterselie, gehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 borrel cognac

Pasta:

  • 150 g harde Italiaanse bloem
  • 150 g zachte Italiaanse bloem
  • 3 hele eieren
  • boter
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie
  • fleur de sel

Bereidingswijze

Laat de sjalotten zweten in olijfolie. Voeg de karkassen van de kreeften toe en bak kort mee, zodat de smaakstoffen vrijkomen. Flambeer met cognac en blus met room. Laat alles enkele minuten pruttelen en zeef. Kook het vocht in tot sausdikte en laat afkoelen. Voeg de in stukken gesneden kreeft, mozzarella, tomaat en peterselie toe en breng alles met peper en zout op smaak. De vulling mag niet te vloeibaar zijn (voeg eventueel een bindmiddel toe).

Bereid de pasta: verwerk bloem en eieren tot deeg en laat 1 uur rusten. Rol vervolgens uit tot mooie plakken, indien mogelijk met behulp van een pastamachine. Snij de pasta in vierkantjes. Verdeel de vulling over de helft van de vierkantjes. Leg de tweede helft van de vierkantjes op de vulling en druk de randen dicht (druk alle lucht weg). Kook de ravioli 3 à 4 minuten en haal ze vervolgens snel door een pan met boter, citroenzestes en een weinig citroensap. Versier met peterselie en fleur de sel.

Recept: restaurant Vluchthaven

Lees meer over:

Onze partners