Ravioli van rode biet en verse geitenkaas

05/07/12 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Geef je waardering

Ravioli van rode biet en verse geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 gekookte rode bieten
  • 6 kleine radijsjes
  • 150 g verse geitenkaas
  • enkele takjes verse bieslook
  • 1 vers lente-uitje
  • peper en zout
  • 2 el pistacheolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el pistachenoten

Bereidingswijze

Schil de gekookte rode biet en snij in dunne plakken met behulp van een mandoline. Gebruik een uitsteekvormpje om mooie ronde plakken te bekomen. Leg de helft van de plakken op een bord. Versnij de radijzen met een mandoline. Leg een laagje versneden radijzen op elke rodebietenplak.

Meng de verse geitenkaas met het gesnipperde bieslook, de gesnipperde lente-ui, peper uit de molen en zout. Spreid dit mengsel over de rodebietenplakken. Maak een vinaigrette van pistacheolie, citroensap, peper en zout en besprenkel hiermee de vulling.

Sluit de ravioli's met een tweede schijf rode biet en werk af met wat zout, peper, gehakte pistachenootjes en vers bieslook.

Lees meer over:

Onze partners