Ravioli van geitenkaas en zoetzure rode bieten

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

12 raviolivellen of wontonvellen van 5 op 5 cm

200 gr zachte geitenkaas

1 rode biet

1 dl granaatappelsap

1/2 dl limoensap

2 eetlepels rozensiroop

steranijs

Chinese rode azijn of Cabernet-Sauvignon azijn kardemom

bieslook

De marinade voor het konfijten van de rode biet:

1 dl balsamico of rode wijnazijn

vanillestok

1 eetlepel Luikse siroop

1 dl water

appelsienschil

Voor het ijs:

8 eierdooiers

1/2 l melk

1/2 l yoghurt

1/2 l room

250 gr suiker

basilicumblaadjes

Snij de rode biet in zeer fijne brunoise (blokjes) en giet er de marinade over. Laat zachtjes konfijten tot de bieten gaar zijn en het sap verdampt. Laat het granaatappelsap, limoensap, Chinese rode azijn, steranijs, kardemom, rozensiroop inkoken tot de helft.

Leg de wontonvellen op het werkblad, verkruimel de geitenkaas in het midden, leg er wat rode biet op en vouw toe. Pocheer de ravioli’s in water.

Voor het ijs: de melk laten koken, eigelen en suiker opkloppen en de kokende melk toevoegen, zachtjes laten binden op het vuur en afkoelen in de koelkast. De room en yoghurt mengen, mixen en de geciseleerde basilicum toevoegen. Alles tot ijs draaien.

Leg de ravioli’s in een diep bord, lepel de granaatsiroop erover, leg er een quenelle van basilicumyoghurtijs op en werk af met bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content