Ravioli met ricotta en snijbiet

09/06/11 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 400 gram tarwebloem
  • 5 eieren
  • 1 kg snijbiet
  • 200 gram verse ricotta
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • 60 gram boter
  • 8 blaadjes verse salie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak het raviolideeg. Bewerk het tarwemeel met de 4 eieren en een snuifje zout tot je een homogeen en soepel deeg krijgt. Laat minimaal 30 minuten rusten onder een handdoek.

Snijd en was de snijbiet en kook gedurende 8 minuten in zout water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng de ricotta, 1 ei, 1 eetlepel parmezaan, een beetje nootmuskaat, zout en peper in een slakom.

Verdeel het deeg in tweeën. Bewerk de twee stukken op een tafel met de deegrol, tot je twee identieke vellen van 1 mm dikte hebt. Verdeel in gelijke vakjes. Schep op elk vak ongeveer 1 koffielepel ricottamengsel. Bedek met het andere vel en druk met je eigen vingers de twee vellen rond de vulling samen. Snijd de ravioli met een deegwieltje of een mes. Bestrooi met bloem en laat 1 uur rusten.

Kook de ravioli gedurende 7 minuten in veel water met zout. Laat intussen de boter met de salie in een pan smelten. Laat de ravioli uitlekken en meng ze met de boter. Onmiddellijk opdienen, met de rest van de parmezaan op de rand van het bord.

Lees meer over:

Onze partners