Ravioli met lamsgehakt, spinazie en tapenade van tomaten

09/06/11 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g bloem
  • 3 grote eieren
  • olijfolie
  • Â1/2 l droge witte Italiaanse wijn
  • 250 ml groentebouillon,
  • salie
  • 300 g niet-bereide diepvriesspinazie
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven,
  • kappertjes
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 300 g lamsfilet,
  • 1 eigeel
  • 150 g mager spek
  • 150 g mengeling van bospaddestoelen
  • mascarpone
  • peterselie

Bereidingswijze

Deeg:

meng bloem, eieren, 1 eetlepel olijfolie en zout tot een homogene deegbal die niet kleeft.

Saus:

meng bouillon en wijn en voeg fijngehakte salie toe; kook in tot de helft. Ontdooi de spinazie en knijp goed uit; voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe.

Tapenade: hak de zongedroogde tomaten en 2 teentjes knoflook fijn en voeg olijfolie toe tot je een homogene pasta krijgt. Doe er fijngesneden zwarte olijven, kappertjes en tomatenconcentraat bij.

Hak lamsfilet en mager spek grof. Bak dit gehakt in wat olijfolie. Roer er fijngesneden salie en eigeel door, en vermeng met de (niet te lopende) tapenade.

Bak de bospaddestoelen met een fijngehakt teentje knoflook in olijfolie. Rol het deeg uit tot een 2 mm dik vel. Snij daaruit een even aantal vierkanten (± 8x8 cm). Breng op de helft ervan spinazie aan en daarop het gehakt. Bedek met de overblijvende deeglapjes. Druk de ravioli langs de randen dicht met een vork. Intussen is de saus ingekookt. Voeg enkele eetlepels mascarpone toe en laat verder inkoken tot de gewenste dikte. Kruid eventueel bij met zout en peper. Kook de ravioli beetgaar. Breng wat saus aan op de borden. Leg op ieder bord 1 à 2 ravioli-kussentjes. Versier met bospaddestoelen en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Recept: Patrick Fabré

Lees meer over:

Onze partners