Rauwkost uit de tuin met scampi's en spekblokjes

08/06/11 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • Salademengeling (eikenblad, lollo rosso, krulsla, enz.)
  • 4 worteltjes
  • 1 komkommer
  • 1 Ã 2 tomaten
  • 12 zwarte olijven
  • 200 g fetakaas (in blokjes)
  • 12 scampi's
  • 100 g blokjes
  • gerookt spek
  • frambozenazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 4 verse frambozen
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Was, droog en meng de salade. Snijd de wortels in reepjes, de komkommer in schijfjes en de tomaat in partjes. Schik de rauwkost, de olijven en de fetakaas op vier borden. Bak de blokjes spek. Bak vervolgens de scampi's in hete boter en kruid met knoflook, peper en zout. Verdeel de warme ingrediÃ"nten over de rauwkost. De pan met het braadvocht van de scampi's terug op het vuur plaatsen en een scheutje frambozenazijn toevoegen. Even roeren en het sausje uitgieten over de ingrediÃ"nten op de borden. Versieren met frambozen en een schijfje limoen.

Onze partners