Rauwe oesters, spek en gerookte chipotle-Tabasco

2461843

© © Tony Le Duc Voor 4:

Rauwe oesters, spek en gerookte chipotle-Tabasco
© © Tony Le Duc

Voor 4:

12 holle oesters

4 el fijngesneden platte peterselie

80 g gerookt, doorregen spek

4 el olijfolie

sap van 1 citroen

1 el suikerrietsiroop

zwarte peper en zeezout

2 tl chipotletabasco

Maak de oesters los uit de schelp, verwijder onzuiverheden en plaats de schelpdieren terug in de holle kant. Hak platte peterselie fijn. Snij gerookt, doorregen spek fijn en bak het krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de olijfolie, kruid met peper, voeg citroensap, suikerrietsiroop en chipotletabasco toe en daarna de spekjes. Haal de saus van het vuur en meng de platte peterselie er doorheen. Verdeel de saus over de oesters en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content