Ratatouille

© Getty

De benaming van dit gerecht is terug te voeren naar het Franse woord ‘rouillir’ (omroeren). Ratatouille betekent in het Provençaals letterlijk ‘vaak omroeren’.

Voor 4 personen
  • 1 aubergine
  • 1 dl olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • zout
  • peper uit de molen
Bereiding
  1. Was de courgettes en de aubergine en snijd de steelaanzet weg.
  2. Snij ze in dobbelstenen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof.
  4. Halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes.
  5. Verhit 3 – 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en aubergine ca. 5 minuten.
  6. Voeg de courgette en de paprika toe.
  7. Smoor alles omscheppend 5 minuten tot de groenten glazig beginnen te worden.
  8. Voeg de tomaten uit blik met het vocht toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm.
  9. Laat de ratatouille onder zo nu en dan omroeren, 15 minuten stoven.
  10. Roer de gehakte peterselie en de rest van de olijfolie erdoor.
  11. Serveer de ratatouille warm als groentegerecht met stokbrood, of als garnituur bij gekruide gerechten.
  12. Na afkoeling kan het ook koud geserveerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content