Ragout van zonnevis

09/06/11 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 400 g filets van zonnevis
  • 1 pompelmoes
  • 1 dl visfumet
  • 0,5 dl droge witte wijn
  • 1 versnipperd sjalotje
  • 4 kleine aardappels (Belle de Fontenay)
  • boter
  • zout
  • peper
  • tijm en laurier.

Versiering:

  • 50 g peultjes
  • 200 g primeurgroenten (jonge erwtjes, mini-maïs, babywortels, enz.)

Bereidingswijze

Het sap van de pompelmoes, de visfumet, de wijn, het versnipperde sjalotje, tijm en laurier in een pannetje doen en het vocht voor tweederde inkoken. De groenten schoonmaken en kort koken in gezouten water. De visfilets in reepjes snijden en deze snel bakken in boter. Het ingekookte vocht van het vuur af met klontjes koude boter opkloppen. De kruiding van de saus controleren en peper en zout naar wens toevoegen. Giet een weinig saus over de bodem van warme borden. Voeg de vis, de in reepjes gesneden peultjes en de rest van de groenten toe. Versier het gerecht met dille of rode shiso (daikonkers).

Lees meer over:

Onze partners