Ragout van wilde eend

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 wilde eenden

peper

zout

2 plakjes gerookt spek lui

1 wortel

1 wit van selder

tijm

laurier

3 dl rode Cahors wijn

1 soeplepel azijn

1 teentje knoflook

2 koffielepels Luikse stroop

Maak de billen en de eendenborst los. Maak van de karkassen, de drie groenten, de tijm, laurier en look een sterk ingekookte bouillon. Doe alles in een kookpot met water en laat 2 uur pruttelen. De stukken eend kruiden en kleurbakken in een kook-pan. Leg de eendenborsten apart. Giet de azijn over de eendenbillen en laat droog koken. Voeg de rode wijn toe en laat halveren. Voeg het kooknat toe. Laat met deksel een half uur sudderen.

Vijf minuten voor het opdienen, de eend in de oven zetten op 180CƂĀ°. Haal de billen uit het kooksel. Tijm en laurier mixen en door een fijne zeef gieten. Laten inkoken tot de juiste dikte en de Luikse stroop toevoegen. Op smaak brengen en de billen in de saus leggen. Op het laatste moment de gerookte spekreepjes toevoegen. Schik de billen op warme borden en giet er de saus over. Leg er nu de in reepjes gesneden eendenborst op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content