Ragout van ree met zachte kruiden

10/06/11 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 g reeragout in blokjes van 1 cm 25 g
  • olijfolie
  • 3 dl stevige rode wijn
  • 200 g groenten (wortel, selder, ui en prei) gesneden in blokjes van 3 mm
  • 1 teentje look
  • tijm
  • laurier
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1/2 koffielepel 4 kruidenmix (kaneel, komijn, curry en paprika )
  • 1 koffielepel ambachtelijke siroop, rode bessengelei of fondantchocolade

Bereidingswijze

Bak de stukjes vlees aan in de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en doe er de look, de thijm en de laurier bij. Zet het deksel op de kom en laat drie kwartier stoven. In de helft van de kooktijd mag u er de groenten, de kruiden en de siroop aan toevoegen. Controleer of het voldoende gekruid is en voeg de wijn toe.

Let wel op dat de wijn goed inkookt, want dat is een absolute voorwaarde om de subtiele parfums van dit gerecht te bewaren.

Lees meer over:

Onze partners