Ragout van lamsnekken met raapjes en witloofsla

09/06/11 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 uitgebeende lamsnekken
  • 4 rapen
  • 2 uien
  • 75 g boter
  • 1 teen knoflook
  • 2 el bloem
  • 8 dl lamsbouillon (of water)
  • een laurierblad
  • 4 stronken witloof
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij het vlees van de uitgebeende lamsnekken in grote stukken. Snij de ui in fijne reepjes en de knoflook in fijne stukjes. Bak het vlees in een voorverwarmde pan aan alle kanten in boter. Bak daarna ook de ui en knoflook. Strooi, wanneer alles goudbruin gebakken is, de bloem over het vlees. Roer alles door elkaar en bevochtig met lamsbouillon.

Breng aan de kook, voeg het laurierblad toe en laat zachtjes sudderen tot het vlees helemaal gaar is (roer zo nu en dan). Voeg twintig minuten voor het einde de geschilde en in plakjes gesneden raapjes toe. Kruid met zout en peper. Verdeel de lamsragout over vier warme borden en serveer met witloofsalade en mayonaise.

Lees meer over:

Onze partners