Ragout van doperwten, gember en grapefruit

10/06/11 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Geef je waardering

Ragout van doperwten, gember en grapefruit

Ingrediënten

  • 1 kg doperwten
    4 jonge uitjes
    een gemberknol van 5 cm
    200 g boter
    een bundel koriander
    1 roze grapefruit
    fleur de sel

Bereidingswijze

Haal de erwten uit de dop. Pel en versnipper de uitjes. Schil de gember en snij in plakjes. Verhit een klont boter en stoof de erwten beetgaar met de gember en de uitjes. Smelt 100 g boter met een glas water en klop tot emulsie.

Haal de blaadjes van de koriander en vermaal ze in de mixer met de boteremulsie. Zeef de puree. Haal de huid van de grapefruit en snij de partjes los van tussen de vliezen.

Meng nog een klontje boter door de erwten en kruid met fleur de sel. Schik de erwtjes met de doormidden gesneden partjes grapefruit in glaasjes en giet er koriandersaus over.

Tip: Jonge erwtjes kan je ook mengen met primeurwortels en munt en zo eten ('à la fermière'). Jonge erwtjes smaken ook lekker wanneer ze worden gemengd met een versneden bodem van gekookte artisjok.

Lees meer over:

Onze partners