Rabarbertaart

09/06/11 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor een taart :

  • 300 g bloem
  • 175 g suiker
  • 175 g boter
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 6 stengels rabarber
  • 10 lange vingers
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Het deeg bereiden : de boter mengen met bloem, 1 ei en 4 eetlepels suiker, en alles tot een bal kneden. Het deeg 1 uur in de koelkast laten rusten. Een vorm met boter insmeren en met bloem bestrooien. Het deeg uitrollen en in de vorm doen. De lange vingers verkruimelen boven het deeg. De rabarber in stukjes snijden en over het deeg verspreiden. De room mengen met de resterende suiker, 2 eieren en 1 zakje vanillesuiker. Giet het mengsel over de rabarber. Bestrijk de rand van het deeg met eigeel. Plaats de vorm 30 minuten in een oven die tot 220 C werd voorverwarmd. De taart warm of koud opdienen, eventueel met een bol vanille-ijs.

Lees meer over:

Onze partners