Rabarbercompote met roze peper en slagroom

2463483

Voor 4:

Rabarbercompote met roze peper en slagroom

Voor 4:

600 g rabarber

150 g fijne suiker

20 cl vloeibare room

1 el poedersuiker

enkele druppels vloeibare vanille

1 tl roze peper

Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.

Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content