Rabarbercompote met roze peper en slagroom

02/09/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Geef je waardering

Rabarbercompote met roze peper en slagroom

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g rabarber
  • 150 g fijne suiker
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 el poedersuiker
  • enkele druppels vloeibare vanille
  • 1 tl roze peper

Bereidingswijze

Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.

Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.

Lees meer over:

Onze partners